Online nastava za učenike u Potočarima zbog kvara na sistemu grijanja

Učenici područne škole u Potočarima nastavu će, zbog kvara na školskom sistemu kotlova za grijanje, nastaviti pohađati putem online platforme.

Direktor “Prve osnovne škole Srebernica“ Dragi Jovanović kazao je da je resorno ministarstvo doznačilo sredstva za nabavku dva nova kotla, ali da je u toku zakonska procedura za koju ne zna koliko bi mogla potrajati.

– Raspisali smo tender i desilo se da imamo žalbe na izbor ponuđača. Nadam se da će se procedure što prije riješiti kako bi uveli izvođača u posao. Mi smo se nadali da će sve proći bez žalbi, ali nažalost zakon je takav gdje se svako može žaliti – kaže Jovanović.

Najavljuje mogućnost da učenici iz Potočara, do rješenja ovog problema, nastave s pohađanjem nastave u centralnoj školi.

– Vidjećemo u toku ove sedmice i sa načelnikom da sedmicu dvije dovezemo djecu u Srebrenicu dok se postupak nabavke kotlova ne okonča. Nadamo se da će djeca uskoro krenuti u školske klupe, jer je to najbolji način rada. Svima je ovo teret, ali molim za razumijevanje – rekao je Jovanović.

Fena

Pročitajte...