Općina Kalesija obezbjedila 40.000 KM za nabavku plastenika i pilića

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je sa predstavnicima organizacije World Vision Sporazum o sufinansiranju projekta ekonomsko osnaživanje najranjivijih porodica kroz projekat nabavke plastenika te brojler pilića.

Navedena dva projekta iznose 40.000 KM, od čega Općina Kalesija izdvaja 50 posto sredstava.

– Od ranije imamo dobru saradnju sa predstavnicima World Visiona i ta saradnja je nastavljena i kroz ove projekte. Želimo da našem stanovništvu pomognemo da kroz plasteničku proizvodnju povrća ostvare neku dobit za sebe – kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Za nabavku plastenika World Vision donirat će 40 posto sredstava kao i Općina Kalesija, dok će korisnici imati učešće od 20 posto s tim da dobijeni plastenik neće moći prodati određeni period.

Kako je predviđeno Sporazumom, 20.000 KM bit će usmjereno za porodice koje žele brojler piliće, a isti toliki iznos bit će za one koji žele plastenike.

Projekat bi trebao da se realizira do sredine avgusta, a u narednim danima će biti objavljen i Javni poziv te uslovi i kriteriji za dodjelu plastenika i brojler pilića, saopćeno je iz Općine Kalesija.
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...