Operna diva Gertruda Munitić dobila monografiju

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu jučer je održano druženje s velikom opernom divom Gertrudom Munitić. Druženje je organizirano uoči promocije knjige “Primadonna” autora Jasmina Bašića, monografije u kojoj autor opisuje život i karijeru operne pjevačice.

Promocija knjige bit će održana danas u 18.00 sati u prostorijama Muzeja knjižovnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Primadona se na druženju prisjetila ratnog perioda, kolega, te svojih nastupa posebno onima u Meskiko Sitiju i Rusiji, a o monografji je imala samo riječi hvale. – Monografija je odlična. Moj kolega Jasmin je s puno ljubavi sve napravio i napisao, ne znam kome bih dozvolila uopće da to radi, jer sam odbijala ponude. Jednostavno nisam znala kako će ko pisati i šta će pisati, a u njega sam imala beskrajno povjerenje, rekla je Munitić.

Iako više ne živi u Sarajevu, Gertruda i dalje jako voli glavni grad BiH, gdje je provela više od 30 godina života. Od 2007. godine, kada je otišla iz BiH, do danas velika operna diva živi u Zagrebu, a u glavnom gradu BiH je posljednji put bila prošle godine povodom proslave 70. godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo.

Pročitajte...