Oružane snage BiH danas postavljaju šatore u kampu Lipa

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Oružane snage danas će početi montirati vojne šatore u kampu Lipa kod Bihaća, a u kojima bi trebali biti smješteni migranti.

Kako je saopćeno iz Ministarstva obrane BiH, Oružane snage su već pristupile pripremi vojnih šatora te će se već ujutro uputiti ka kampu Lipa radi montiranja.

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora jučer je, kako su naveli, Ministarstvo sigurnosti u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu obrane koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu, kao vrhovnom zapovjedniku.

Predsjedništvo je ovaj zahtjev odobrilo. Oružane snage će na ovaj način, kako su najavili, pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini.

-Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze, Oružane snage se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo, na dobrobit građana cijele zemlje, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Pročitajte...