OS BiH: Nema odluke o završetku odbojkaške sezone

Zbog pandemije korona virusa evropska odbojkaška asocijacija (CEV) do 15. juna odgodila je sva međunarodna takmičenja.

Sukladno ovoj odluci i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u većini evropskih država prekinuta su takmičenja i proglašeni su prvaci, a Odbojkaški savez BiH je među rijetkim koji još nisu donijeli odluku o završetku ili nastavku prvenstva.

Prije dva dana iz kancelarije bh. saveza upućeni su dopisi klubovima i članovima Upravnog odbora da se pismeno izjasne o završetku Premijer lige BiH u obje konkurencije. Očekivalo se da će ta odluka biti donesena danas, međutim članovi UO OS BiH iz Federacije i Republike Srpske imaju različite stavove.

S obzirom da je završetak sezone planiran za 30. juni predsjednik saveza Alija Fatić smatra da ukoliko se i donese odluka o nastavku prvenstva to neće biti izvodljivo iz više razloga, od isteka ugovora igračima do činjenice da bi ekipe ponovo morale obaviti pripreme kako bi odigrale ostatak sezone.

Većina premijerligaških klubova kao i članovi UO iz Federacije BiH saglasni su sa završetkom sezone i prijedlogom da se prvacima proglase trenutni lideri prvenstva, odbojkašice Gacka i  odbojkaši Kaknja. Međutim, tako ne smatraju članovi UO Saveza iz Republike Srpske.

Pretpostavlja se da je tome razlog činjenica da će bez titula ostati najtrofejniji bh. klubovi Bimal Jedinstvo i Mladost koji su se u domaće prvenstvo uključili tek u Ligi za prvaka.

Pročitajte...