OS BiH obilježile 50.000 komada malog i lakog naoružanja

Pripadnici Glavne logističke baze i Bataljona logističke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u srijedu 19. avgusta 2020. godine na lokaciji OS BiH u Visokom obilježili su pedesethiljaditi komad malog naoružanja, u sklopu projekta koji se obavlja uz podršku organizacije “The Halo Trust”.

Simboličnom događaju prisustvovali su direktor organizacije “The Halo Trust” Alexander Maier, specijalni savjetnik za municiju i naoružanje EUFOR-a brigadir Martin Trachsler i izvršni oficir glavne logostičke baze OS BiH major Ismet Patković, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Provedba projekta obilježavanja malog i lakog naoružanja u posjedu Ministarstva obrane BiH otpočela je u novembru 2018. godine uz potporu organizacije “The Halo Trust”. Proces obilježavanja naoružanja provode pripadnici jedinica Glavne logističke baze i Bojne logističke podrške Komande logistike na lokacijama OS BiH u Banjoj Luci, Čapljini, Visokom i Živinicama.

Nabavkom četvrte mašine za tačkasto obilježavanje, koja je instalirana u Visokom, proces obilježavanja je znatno ubrzan, čime će se realizovati zacrtani plan obilježavanja malog i lakog naoružanja i prije predviđenog roka do kraja 2020. godine.
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...