OŠ Kiseljak donirana 74 lektirna naslova u digitalnoj tehnici

Direktor biblioteke za slijepa i slabovida lica iz Sarajevo je boravio u zvaničnoj posjeti JU OŠ Kiseljak, gdje ga  je dočekala direktorica škole, prof. Dženeta Čačković, sa saradnicima. 

Povod za posjetu je bogata donacija 74 lektirna naslova u digitalnoj tehnici. Direktorica škole je u saradnji sa mr. Enisom Žunić, rukovodiocem Matične službe za razvoj i unapređenje bibliotečke djelatnosti u JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, obratila se Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini sa zahtjevom za dodjelu lektira za slabovidna lica.

Direktor biblioteke za slijepa i slabovida lica Sarajevo Sakib Pleh stigao je u pratnji  profesora  Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Adnana Busuladžića, umirovljenog direktora Centra pošti Sarajevo Šemse Cerića, direktora  JU OŠ „Aleksa Šantić“ Omera Begovića, uposlenika Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Šefke Vranešića. 

Gospodin Pleh nas je upoznao s historijatom i važnošću Biblioteke za slijepa i slabovidna lica, uz poseban naglasak na podatak da su usluge ove javne ustanove dostupne korisnicima širom svijeta. 

„Određeni broj osnovnih škola na području Kantona Sarajevo je u doba pandemije zatražilo omogućen pristup lektirnim naslovima u digitalnoj tehnici, što smo mi s oduševljenjem omogućili i na raspolaganje im stavili sedamdeset i četiri lektirna naslova“, rekao je ovom prilikom gospodin Pleh.

Direktorica JU OŠ Kiseljak, prof. Čačković, gostima se zahvalila na posjeti javnoj ustanovi na čijem je čelu, naglasivši pritom da je primljena donacija obogatila bibliotečki fond školske biblioteke. 

Važno je napomenuti da je ovu iznimno značajnu donaciju na području Tuzlanskog kantona primila samo JU OŠ“ Kiseljak“. 

Pročitajte...