Otvoren Dom za starije – “Majka Terezija” u Tramošnici

Jučer je otvoren Dom majke Terezije u Tramošnici kod Gradačca. U ratu porušena osnovna škola je pretvorena u impozantan starački dom. Za samo 13 mjeseci nastalo je zdanje koje je jučer blagoslovio i kardinal Vinko Puljić.

Novoizgrađeni dom za brigu o starim osobama „Majka Terezija“ nastao je na temeljima nekadašnje osnovne škole. Dom je vlastitim sredstvima, u samo 13 mjeseci izgradio i opremio mještanin Donje Tramošnice. Ovaj dom bi trebao biti utočište za osobe u trećoj životnoj dobi, i omogućiti im da žive dostojanstvenim životom, poručuje kardinal Puljić.

Da će ovaj Dom imati i dimenziju zbližavanja, vidljivo je po tome što se okupio veliki broj Posavljaka svih nacionalnosti, među kojima su bili brojni svećenici i redovnici iz okolnih mjesta, te predstavnici društvenog-političkog života iz BiH i Hrvatske. Svečanim otvorenjem i blagoslovom, Dom Majka Terezija u Gornjoj Tramošnici kod Gradačca , u koji se prijavilo već nekoliko korisnika, započeo je s radom. Ovom prilikom najavljeno da će sadržaji za korisnike u narednom periodu biti dodatno obogaćeni, kako bi boravak u ovom Doma bio što ugodniji.

Pročitajte...