Otvoreni 17. Dani Mladih Tuzle

Press konferencijom održanom danas u dvorani Kaleidoskop zvanično su otvoreni 17. Dani Mladih Tuzle. Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „Opet, ponovno, zajedno” traje do 31. marta. Okosnica ovogodišnjih Dana mladih Tuzle je promocija i upis novih članova u Dramski studio za djecu i mlade, ali i prve generacije Mješovite srednje Savremeno-umjetničke škole. Pored toga poštujući higijensko – epidemiološke mjere u više termina bit će odigrane četiri predstave od kojih su dvije premijere, te promovisan priručnik Školsko pozorište.

Pandemija Corona virusa prošle godine prekinula je 16. Dane Mladih Tuzle odmah nakon njihovog otvaranja i prve odigrane premijere. Stavljajući bezbijednost svojih članova ali i svih građana u prvi plan u Pozorištu Mladih Tuzle u proteklih godinu dana za javnost nije odigrana ni jedna predstava. Stoga se ovogodišnji 17. Dani Mladih Tuzle koji podrazumijevaju povratak publike u salu održavaju pod motom „Opet, ponovno, zajedno”.

Simbolično ovogodišnji Dani mladih Tuzle samo nastavljaju tamo gdje se prošle godine stalo. Manifestaciju ponovno otvara predstava „Dječak i djevojčica”, a svakog petka i subote do kraja mjeseca u više termina bit će izvedene još tri predstave od čega su dvije premijere. Okosnica ovogodišnjih Dana mladih Tuzle je promocija i upis novih članova u Dramski studio za djecu i mlade, ali i prve generacije Mješovite srednje Savremeno-umjetničke škole.

Rad ovogodišnjih 17. Dana mladih Tuzle u kojem će proz različite programe učešće uzeti 125 mladih ljudi nadgledat će 50 volonera. Manifestacija traje do kraja marta, a završava dodjelom priznanja najaktivnijim članovima i promocijom Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.