PLAVA POLIKLINIKA ZAPOŠLJAVA: 10 mladih doktora dobija priliku za specijalizaciju

PZU Plava Poliklinika, respektabilna zdravstvena ustanova sa centralnim sjedištem u Tuzli koja je od 2020. godine pacijentima dostupna na tri lokacije, sada se odlučila na još jedan potez značajan za BiH privredu i ostanak mladog kadra u BiH.

Naime, u pitanju je investicija u vrijednosti od 1.000.000KM koja će biti usmjerena na specijalističko usavršavanje 10 mladih doktora u devet različitih specijalnosti, čime će im se dati prilika da postanu vrhunski stručnjaci i ostanu u BiH. Dio primljenih specijalizanata raditi će u novootvorenoj multidisciplinarnoj Plavoj bolnici Centar, koja je od prošle godine, pacijentima na raspolaganju u strogom centru Tuzle.

Pored toga, menadžment Plave Poliklinike primiti će u radni odnos  i deset specijalista koji će imati mogućnost raditi i usavršavati se u najboljim uslovima, sa iskusnim ljekarima i najmodernijim medicinskim aparatima zadnje generacije.

Ovim će potezom renomirani tim od preko 100 zdravstvenih radnika biti dodatno proširen i osposobljen za realizaciju ambicioznih planova, postavljenih za naredni period. Iz Plave Poliklinike ističu da iza ove, kao i svake prethodne odluke, stoji odlučnost i ustrajnost u nastojanju da se pacijentima obezbijedi što kvalitetnija zdravstvena zaštita, a za to je pored najnovije medicinske tehnologije presudno imati i kvalitetne ljudske resurse.

Raspisani konkurs za specijaliste i dodjelu specijalizacija doktorima medicine možete pročitati ovdje:  https://plavapoliklinika.ba/konkursi/

Pročitajte...