Počela akademska godina na Evropskom univerzitetu “Kallos” u Tuzli

Na Evropskom univerzitetu KALLOS u Tuzli počela je nova akademska godina. Na prigodnoj svečanosti upriličenoj tim povodom studentima 5. generacije ovog Unvierziteta uručeni su indeksi. Za njih, ali i njihove starije kolege, time je počela nova akademska godina.

Upisano je ukupno 340 studenata, što je za oko 20% manje u odnosu na prethodnu godinu. Rektor Evropskog univerziteta Kallos u Tuzli, profesor Nedeljko Stanković razloge za to vidi u posljedicama koje je na ekonomski položaj građana ostavila pandemija izazvana korona-virusom, ali i činjenici da je ove godine upis na javnom Univerzitetu vršen bez prijemnog ispita.

Studenti su ove godine na Kallosu mogli birati Pravni, Ekonomski, Pedagoški, Tehnički, Medicinski te fakultete zdravstvenih i političkih nauka. U pripremi nove akademske godine najviše pažnje posvećeno je provođenju highijensko-epidemioloških mjera. Nastava u zimskom semestru je planirana za izvođenje u učionicama, ali ako bude potrebe spremni su organizovati i on-line nastavu.

Iako je nastava zvanično počela 7. oktobra, upis studenata na Evropskom univerzitetu Kallos u Tuzli trajat će do kraja oktobra ove godine.