Počelo glasanje na Referendumu za opoziv načelnika općine Lukavac

Ukupno 44.264 osobe imaju pravo glasa na današnjem Referendumu za opoziv načelnika općine Lukavac. Putem pošte glasat će njih 128, a u odsustvu njih 70 glasača.

„Imenovana su 63 biračka odbora na 63 biračka mjesta gdje će građani Općine Lukavac izaći na ovaj referendum o opozivu i glasati. Referendumsko pitanje glasi: DA LI STE ZA OPOZIV NAČELNIKA OPĆINE LUKAVAC EDINA DELIĆA? Ponuđeni odgovori su DA i NE. U slučaju glasanja za DA, mandat načelnika Općine Lukavac prestaje, a u slučaju glasanja NE, načelnik ostaje u mandatu“, izjavio je Ermin Prijić, predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac.

Podsjetimo: Prema finansijskom planu Komsije, referendum će koštati 95.600 KM i u potpunosti će biti finansiran iz Budžeta Općine Lukavac.

Ukoliko Delić izgubi povjerenje građana, CIK će u roku od 60 dana zakazati i sprovesti vanredne izbore za načelnika. Ukoliko se većina građana općine Lukavac referendumom izjasni protiv opoziva, Edin Delić nastavit će obnašati funkciju načelnika Općine Lukavac.

Pročitajte...