Počeo Trilateralni samit Srbije, BiH i Turske u Beogradu

– Prisustvuju predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik
BEOGRAD (AA) – Trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske na kome učestvuje državni vrh tri zemlje počeo je danas u Beogradu u Palati Srbija, javlja Anadolu Agency (AA).

Samit se održava u okviru drugog dana posete predsednika Turske Srbiji, a prisustvuju predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Nakon samita, biće održane izjave za medije.

Pred Samit, a tokom prvog dana posete Srbiji, predsednik Turske Erdogan je juče izjavio da zemlje regije čine temelje mira i saradnje u regionu, te da je čovečanstvu umesto sukoba potreban mir, dok je predsednik Srbije Vučić rekao da se mnogo raduje održavanju samita s kolegama iz BiH.

Uoči posete Beogradu, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je kako postoji set pitanja o kojima se može razgovarati, a među njima su migrantska kriza, pregovori između Srbije i Kosova, kao i infrastrukturna povezanost regiona.

Potom će predsednici Turske, Srbije i članovi Predsedništva BiH prisustvovati svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.

Pročitajte...