Početkom maja nastavak Bundeslige

0
78

Svi bundesligaški klubovi vratili su se treninzima i uskoro se očekuje nastavak takmičenja! Bundeslige nema od 11. marta, ali plan je da se počne početkom maja i okonča sve do kraja 30. juna, kako UEFA i traži. U Bundesligi je ostalo još devet kola i Nijemci neće imati velikih problema da okončaju prvenstvo.

Izvršni direktor takmičenja Christian Seifert poručio je za New York Times da će se takmičenje nastaviti na svih 36 stadiona u Bundesligi i ‘Cvajti’, ali da se navijači vjerovatno na stadione neće vratiti do 2021. godine.

Koronavirus je itekako zahvatio Njemačku. Ova zemlja je peta u svijetu po broju zaraženih, ali prva kada gledamo odnos zaraženih i smrtnih slučajeva. Drugim riječima, u Njemačkoj umire jako mali broj ljudi od virusa Covid-19 i kako inostrani mediji prenose, za igrače neće biti problem da se vrate takmičenju.

Seifer je dodao kako će na jednom meču moći prisustvovati maksimalno 240 ljudi, uključujući trenersko osoblje, igrače, medicinsko osoblje, službena lica i zaštitare.

Lider Bundeslige prije prekida bio je Bayern Minhen ali Borussia Dortmund i Leipzig ne zaostaju mnogo i sigurni smo da će liga biti vrlo zanimljiva do samog kraja.