Podugnuta optužnica protiv tri osobe zbog navođenja na prostituciju

Podignuta je optužnica protiv 3 osobe u predmetnu kodnog naziva „TWINS 1“. Optuženi ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist.

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

  1. Karahasanović Alije, rođen 1980. godine u Heidelbergu, SR Njemačka, državljanin BiH.
  2. Aksoy Atilla, rođenog 1978. godine u Manhajmu, SR Njemačka, državljanin R Turske.
  3. Hodžić Jasmina, rođenog 1991. godine u Tuzli, državljanin BiH.

 Optuženi se terete da su, tijekom 2015.,2016., i 2017. godine, stupali u kontakt sa djevojkama u BiH i Hrvatskoj , mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, te su ih navodili, nagovarali i podsticali na pružanje seksualnih usluga za novac kao i organizirali pružanje istih na području Austrije i Njemačke.

 U optužnici se navodi da su optuženi izrađivali profile djevojaka na internet stranicama na njemačkom govornom području, u njihovo ime komunicirali sa potencijanim klijentima na njemačkom jeziku, te dogovarali datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga.

 Žrtve u ovom kaznenom djelu bile su u teškom položaju s obzirom da  se radilo o osobama mlađe životne dobi, koje su se nalazile u državama i gradovima koje ne poznaju, nisu poznavale jezik na njemačkom govornom području a njihove usluge su oglašavane  na internet stranicama koje u izvornom prijevodu glase „kupi me“.

 Optuženi su od žrtava uzimali značajan iznos dobijenog novca, te je istragom utvrđeno da je počinjenjem kaznenih djela u dužem vremenskom peridu, ostvarena nezakonita imovinska korist u iznosu većem od 350 000 eura, od čega su značajan iznos uzimali optuženi.

 Optuženi se terete i da su novac dobijen počinjenjem kaznenih djela, koristili za kupovinu skupocjenih automobila te koristili za osobne potrebe.

 Optuženi se terete za kaznena djela:

 -Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. KZ BiH.

-Pranje novca iz članka 209. KZ BiH.

-Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članka 239. KZ FBiH.

 Ova optužnica jedan je segment aktivnosti u okviru akcija „TWINS“ i „PISMO“, a rad na predmetima se nastavlja.

Pročitajte...