Pojačan oprez na svim putnim pravcima zbog poledice

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda na kolovozu. Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetuje se pojačan oprez na svim putnim pravcima.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno – Blidinje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na tom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...