Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

Izrazito niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebna pažnja skreće se na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prevojima. Izdvajaju se  putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča,Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozači koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šujica-Livno), upozoravaju se  na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na Graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Pročitajte...