Policajac u Vlasenici pucao u lopova, koji ga je fizički napao

Policajac iz Vlasenice sinoć je pucao iz vatrenog oružja u muškarca, koji ga je fizički napao, nakon što je zatečen u krađi.

Sve se dogodilo oko 21.10 sati, nakon što je prijavljeno da je nepoznata osoba ili više njih, izvršila provalu u stambeni objekat u Vlasenici.

-Izlaskom na mjesto događaja policajci su zatekli nepoznate osobe, koje su ih fizički napale. Jedan policajac je, nakon izdatog upozorenja da prestanu sa činjenjem nedozvoljenih radnji, na šta su se izvršioci teške krađe oglušili, upotrijebio vatreno oružje i tom prilikom nanio tjelesne povrede jednom od njih. Povrijeđeni je prevezen u Dom zdravlja Vlasenica, odakle je upućen u bolnicu u Zvorniku na daljnje zbrinjavanje – saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Nezvanično, osoba u koju je pucao policajac nije životno ugrožena.

Preostala trojica izvršilaca ove teške krađe u stambenom objektu u Vlasenici su uhapšena. U pitanju su osobe inicijala J.J. (1982.), Z.A. (1962.) i M.G. (1975.), navodi se u saopćenju.

O ovom događaju upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica navedenog događaja i procesuiranju učesnika.

(RTVTK/FENA) E.F.