Općina Kalesija počela projekt uređivanja korita rijeke Gribaje

Općinski načelnik Sead Džafić donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima čije izlijevanje stvara probleme mještanima i onemogućava pristup stambenim i poslovnim objektima. Projekat košta preko 450.000 KM i bit će podijeljen u tri faze. Inače, rijeka Gribaja u Tojšićima već više od petnaest godina stvara probleme mještanima stvarajući im velike materijalne štete.

Općinski načelnik Sead Džafić donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima gdje u proteklo vrijeme njeno izlijevanje stvara probleme mještanima i onemogućava pristup stambenim i poslovnim objektima, saopćila je Služba za informisanje Općine Kalesija.

– Kompletan projekat košta više od 450.000 KM, mi smo se odlučili da ga podjelimo u tri faze i da krenemo sa radovima sa onoliko novca koliko možemo izdvojiti iz budžeta a projekat smo kandidovali i prema većim nivoima vlasti i očekujemo njihovu podršku. Na ovoj dionici gdje Gribaja ima suženje imamo i nelegalno sagrađene mostove koje ćemo morati srušiti i u starom koritu napraviti saobraćajnicu sa koje će mještani imati pristup svojim domovima – kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Rijeka Gribaja u Tojšićima već više od petnaest godina stvara probleme mještanima nanoseći im velike materijalne štete, a 2017. godine urađena je sanacija jednog dijela korita, te je ovo nastavak uređenja i pomoći mještanima Tojšića.

 

Pročitajte...