NB: Poštena kampanja za poštenu državu

Nezavisni blok svoju izbornu kampanju započinje u nedjelju, 9. septembra 2018. godine iz Zemaljskog muzeja u Sarajevu gdje će biti upriličena promocija kandidata i programNezavisnog bloka. S tim u vezi, pozivamo i sve medije da prate našu promociju u nedjelju, u Zemaljskom muzeju, sa početkom u 14h.

Na oficijelni dan početka izbornih kampanja u BiH, danas, 7. septembra 2018. godine, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, u rodnom Cazinu će održati press konferenciju i sresti se sa građanima i kandidatima.

Završni skup kampanje Nezavisnog bloka, planiran je za 5.oktobar u Zenici.

Nezavisni blok će u nedjelju ozvaničiti početak svoje prve izborne kampanje i predstaviti javnosti svoje kandidate.

Vjerujem u nove ljude, novu politiku, bolju politiku, politiku poštenja i očekujem da će kampanji pošteno pristupiti kako mediji tako i političke stranke kako bismo kao rezultat imali poštene izbore.Poštena politika, pošteni izbori, pošteno medijsko izvještavanje i uopšte pošten odnos prema ovoj građanskoj dužnosti i društvenoj odgovornosti je jedini ispravan put.Građanima se mora omogućiti stvarna demokratija i učešće u stvarnim promjenama. Uvjeren sam da su građani svjesni potrebe ali i mogućnosti za promjenama, jednako koliko su lideri loših politika svjesnipočetka svog kraja. Nezavisni blok će u ovoj kampanji birati pošteni put, pozitivne retorike, pozitivne ideje i biti dosljedan u tome da bude primjer i mogućnost boljeg izbora na aktuelnoj političkoj sceni. Svim kandidatima koji žele dobro Bosni i Hercegovini želim uspješnu kampanju i vjerujem da će oktobar napratiti temelje bolje budućnosti naše domovine i svih nas” – izjavio je kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić.

Press služba