Postignut dogovor o nabavci goriva za Međunarodni aerodrom Tuzla

Riješen je problem snabdijevanja gorivom Medunarodnog aerodroma Tuzla, rekao je nakon današnjeg sastanka direktor Esed Mujacic. Tako ce se uprava Aerodroma u narednom periodu moci baviti prevozom putnika i uspostavljanju letova za nove destinacije.Opširnije u prilogu.

U posljednje vrijeme postojala je bojazan da Međunarodni aerodrom u Tuzli ostane bez dovoljnih količina goriva jer uskoro ističe  Ugovor o nabavci, a tenderska procedura još nije okončana. To bi za posljedicu imalo reduciranje letova. Međutim, danas je ipak dogovoreno da će se procedura ubrzati kako ne bi bilo ugroženo normalno funkcionisanje aerodroma.

“Uz saglasnost premijera i odluku Nadzornog odbora mi smo danas došli u poziciju da možemo potisati Ugovor o zakupu carinskog skladišta.Mi smo u situaciji da carinsko skladište izdajemo u zakup u naredne četiri godine i to je jedna garancija da  naredne četiri godine nećemo imati problema sa snadbjevanjem goriva. Od sutra, od potpisivanja ovog ugovora u dio tih obaveza možemo “skinuti sa ledja”, možemo se više posvetiti direktno prevozu putnika i  organizaciji saobraćaja, uvest nove kompanije i linije, to će nam biti prioritet.”- Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla

Ovim su omogućeni nesmetani letovi prema trenutno aktuelnih 10 destinacija.

Pročitajte...