Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti sporta

Ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti tjelesne kulture i sporta za 2021. godinu danas su u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Tuzli potpisali ministar za kulturu, sport i mlade TK Zlatan Muratović i predstavnici sportskih organizacija.

Vlada Tuzlanskog kantona je nedavno dala saglasnost na odobravanje finansijskih sredstava za sufinansiranje 114 programa/projekta sportskih organizacija i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za ovu godinu.

Ovom pilikom upućena je i čestitka reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci na osvojenoj bronzanoj medalji na Parolimpijskim igrama u Tokiju, a upravo su predstavnici klubova sjedeće odbojke izrazili svoje zadovoljstvo dobijenim sredstvima.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 493.000,00 KM. Pored ovoga oko 25 000 KM izdvojeno je i za javna preduzeća u svrhu sufinansiranja trenažnoig procesa.

Zbog trenutne epidemiološke situacije sportske organizacije su razvrstane u četiri grupe. Danas su ugovori potpisani sa 58, a sutra će sa preostalih 56 sportskih kolektiva.