Potpredsjednik Indonezijske trgovinske i industrijske komore dolazi na SHF 2019

Dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 potvrdio je Halim Kalla, potpredsjednik Indonezijske trgovinske i industrijske komore (indonezijski: Kamar Dagang dan Industri Indonesia – KADIN)  i izvršni direktor  Kalla Group.

KADIN je krovna organizacija indonezijskih poslovnih komora i udruženja. U fokusu rada Komore su  sva pitanja koja se odnose na trgovinu, industriju i usluge, te je vrlo posvećena iskorištavanju potencijala i sinergije nacionalne ekonomije, nudeći strateški forum za indonezijske poduzetnike. KADIN je nezavisni zastupnik interesa privatnog sektora u Indoneziji. To je i jedina džavna poslovna organizacija ovlaštena Zakonom da govori u ime privatnog sektora, održavajući privilegovanu vezu s vladinim dužnosnicima i pokrivajući sve relevantne sektore. Zahvaljujući 34  regionalne komore (KADIN Daerah) i 514 ogranaka okruga, KADIN osigurava nacionalnu pokrivenost. Zbog ove velike mreže, KADIN Indonezija je partner  stranim kompanijama koje su započele svoj angažman u Indoneziji i postale član KADIN Indonezije. U okviru Komore  djeluje i KADIN Indonezija Business Service Desk-međunarodna jedinica za poslovne usluge KADIN Indonezije.  KADIN BSD pruža neovisan pogled na nove mogućnosti i razvoj događaja u Indoneziji. Konkretno, on nudi iskustvo, mrežu i usluge, usko sarađujući s vladom Indonezije i poslovnim sektorom. Dakle, prva su  kontakt strana za strane kompanije i provodnik progresivnog indonezijskog privatnog sektora. Dolaskom potpredsjednika Indonezijske trgovinske i industrijske komore otvara se mogućnost saradnje regionalnih kompanija sa ovim velikim tržištem.

????????????????????????????????????

Osim što je potpredsjednik Komore, Halim Kalla je i vlasnik Kalla Group, jedne od najvećih poslovnih grupa u istočnoj Indoneziji sa sjedištem  u Makassaru, Južni Sulawesi. Kompanija je počela s radom 1952. godine te se u početku bavila trgovinom tekstilom da bi vremenom proširila djelovanje u automobilskoj industriji, građevinarstvu, transportu i logistici, očuvanju energije i prirode.

Učesnici iz BiH i regiona imat će priliku za razmjenu iskustava i uspostavljanje saradnje. Učešće na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori F BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Pročitajte...