Potpuni haos u Sinsinatiju: Medvedev nogom udarao kameru, Zverev ludio zbog Tsitsipasa

Odigrana su polufinala na ATP Masters turniru u Sinsinatiju, a bilo je veoma “veselo” na oba meča. Prvo je Andrey Rublev iznenadio i sa 2:1 porazio Danila Medvedeva, ali meč je obilježio potez Medvedeva, koji je u jednom trenutku imao nezgodu s kamerom.

Dok je lovio jednu lopticu zapucao se u veliku kameru postavljenu pored terena, a onda je podivljao. Šutirao je kameru nogom, a poslije je poručio da je zamalo slomio ruku prilikom tog sudara i najavio da će tužiti organizatora turnira.

U ponoć je počeo drugi polufinalni duel, a Alexander Zverev je sa 2:1 savladao Stefanosa Tsitsipasa, zbog čijeg je ponašanja u jednom dijelu duela totalno poludio. Tsitsipas je nakon jednog gema pokupio svoje stvari i torbu i otišao u svlačionicu, iz koje se nije vraćao dugih osam minuta. Tom prilikom je očigledno preko mobilnog telefona komunicirao sa svojiim ocem i trenerom, što je, naravno, zasmetalo Zverevu jer to nije dozvoljeno.

Zverev se žalio kod sudije i govorio da to nije prvi put da Tsitsipas radi takve stvari, pošto se isto dešavalo u Parizu ranije ove godine. Rublev i Zverev će finalni meč igrati večeras od 22.30h.