Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici memorijalni let golubova

U okviru obilježavanja 24. tužne godišnjice od najsvirepije egzekucije i ubistava 8.372 stanovnika Srebrenice i okolnih mjesta, Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo i ove godine organizira Memorijalnu trku – let golubova pismonoša Srebrenica – Sarajevo.

U srijedu 10. jula u memorijalni let od Srebrenice do Sarajeva iz Potočara bit će pušteno 500 golubova pismonoša.

Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo od 2007. godine na svoj način učestvuje u obilježavanju tužne godišnjice genocida u Srebrenici.

– Naši članovi suosjećaju sa preživjelim i iskreno žale za nevino stradalim Srebreničanima, zbog čega osjećaju potrebu da na ovakav poseban način daju značaj ovom tužnom događaju i tako odaju poštovanje i počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo.

Ovoga puta sarajevskim golubarima pridružile su se i golubari iz Tuzle, Travnika, Zenice, Vlasnice, Gradačca, Modriče, Orašja.

Također i golubari iz susjedne Srbije, iz grada Sjenice, će aktivnim sudjelovanjem svojih ljubimaca odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćili su iz tog društva.

(RTVTK/FENA) E.F.

Pročitajte...