Povoljni uslovi za vožnju: Upozoravamo na brojne sitne odrone i radove na putu

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Upozoravamo na brojne sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog održavanja manifestacije „Rotary kanjon 2017“ danas do 17 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Srbljani (hotel Sedra)-Bosanska Krupa. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno, preko Cazina.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići) i Butila-Vlakovo (vijadukt Bojnik), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Poriče-Kupres, M-6.1 Mostar-Široki Brijeg i M-4 Banja Luka-Čelinac, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori i obustave saobraćaja (Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje GP Deleuša (11-15 sati). Zbog automobilske trke u Crnoj Gori i obustave saobraćaja (Meljine-Sitnica) ne preporučuje se korištenje GP Zupci danas i sutra od 09 do 15 sati.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Pročitajte...