“Pozitivna praksa” posvećena Danu nezavisnosti BiH

Prije 26 godina građani ove zemlje složno i jedinstveno su odlučili i podržali ideju zajedničkog života. Uslijedila je tada agresija na međunarodno priznatu državu BiH, koja je sa sobom donijela pakao rata. Genocid, protjerivanje, logori, najteži zločini koje ljudski um može da zamisli. Nasuprot tome borci Armije RBiH, koji su se borili da sačuvaju BiH, onu gordu i ponosnu Bosnu koja je vijekovima bila inspiracija umjetnicima i domoljubima.
U Pozitivnoj praksi sutra u 18 sati, govorimo o BiH koja je opstala zahvaljujući vrijednim i talentovanim ljudima, onima koji se ne boje da žive u BiH onakvoj kakva jeste, te koji u nestabilnoj ali divnoj BiH stvaraju novu historiju.

Naši gosti bit će: Mara Lakić Brčaninović, jedna od najboljih koraškašica ex-YU košarke, Evrope i svijeta svih vremena, Ivana Milosavljević, mlada glumica, koju je proslavila uloga bosanske kraljice – Katarine Kosače Kotromanić, dr. Mustafa Bazardžanović, jedan je od vodećih hirurga urologa u BiH, ali i regiji i profesor Aljo Mujčić sa Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli i član Bosansko-hercegovačke Američke Akademije nauke i umjetnosti.

Budite uz RTV TK od 18 sati.