Poznate grupe na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj

Održan je žrijeb grupa Svjetskog prvenstva za rukometaše koje će se u januaru naredne godine održati u Poljskoj i Švedskoj.

Nepoznanica su još uvijek predstavnici Afrike, s obzirom na to da kontinentalno prvenstvo tek treba da bude održano, ali će se odmah znati ko će po plasmanu u koju grupu na Svjetskom prvenstvu.

Od zemalja iz regiona Crna Gora će se imati čemu nadati, s obzirom na to da osim Španije u grupi imaju još Čile i Iran od kojih su objektivno jači. Za razliku od njih Srbija će imati nešto teži zadatak jer su od azijskih selekcija dobili Katar, a pored njih tu je i Njemačka, te petoplasirana ekipa sa prvenstva Afrike. Hrvatska je i najbolje prošla.  U grupi su joj prvak Afrike, trećeplasirana ekipe Afrike i SAD.  Najteži zadatak imaće Slovenci koji su u grupi sa Francuskom, Poljskom i Saudijskom Arabijom, dok je Sjeverna Makedonija u grupi sa Norveškom, Argentinom i Holandijom.

Kao što je poznato reprezentacija BiH se nije uspjela plasirati na ovo prvenstvo. Od naše selekcije je u predbaražu bolja bila Grčka, koja je zatim u baražu eliminisana od Crne Gore.   

SASTAV GRUPA:

GRUPA A (Krakow): Španija, Crna Gora, Čile, Iran

GRUPA B(Katowice): Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

GRUPA C (Göteborg): Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

GRUPA D (Kristianstad): Island, Portugal, Mađarska, Koreja

GRUPA E (Katowice): Njemačka, Katar, Srbija, Afrika 5

GRUPA F (Krakow): Norveška, Sjeverna Makedonija, Argentina, Nizozemska

GRUPA G (Jonkoping): Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD

GRUPA H (Malmö): Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4

Pročitajte...