Predložen pritvor za tri osobe osumnjičene za organizirano krijumčarenje migranata

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene:

 

  1. Mirković Nenada, rođenog 1981. godine u Bijeljini
  2. Simić Nikolu, rođenog 1994. godine u Bijeljini
  3. Vićanović Dražena, rođenog 1995. godine u Bijeljini

 

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata sa područja bliskog i srednjeg istoka, preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, u odnosu na sve osumnjičene.

 

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata iz članka 189.a  stavak 1. KZ BiH (osumnjičeni Mirković) i stavak 2. (osumnjičeni Simić i Vićanović), a u svezi sa kaznenim djelom Krijumčarenje ljudi iz članka 189. stavak 1. i 2. KZ BiH.

Pročitajte...