Predsjedništvo BiH pokrovitelj “Devetog Sarajevo Business Foruma 2018”

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem, pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji će 25. i 26. aprila biti održan u glavnom gradu BiH.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI), u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se informiraju o poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u BiH, ali i o zemljama regiona.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Prošlogodišnjem SBF-u prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz više od 50 država, saopćili su organizatori.

(RTVTK/FENA) M.B.

Pročitajte...