Predstava o borbi za prava žena ‘Sedam’ gostuje u Kladnju

Predstava o borbi za prava žena “Sedam”, scenska priča o dramatičnoj sudbini sedam žena iz Pakistana, Gvatemale, Sjeverne Irske, Rusije, Kambodže, Afganistana i Nigerije, bit će izvedena večeras u Domu kulture Kladanj,  saopćeno je iz humanitarne organizacije Catholic Relief Services (CRS).

Ova predstava, izvedena kao dokumentaristički recital, predstavlja ispovijest sedam žena iz zemalja sa različitim običajima, tabuima i zabranama, u kojima su žene zlostavljane, ugnjetavane i ostavljene na margini života.

“Sedam” je tokom proteklih nekoliko godina vidjela publika širom svijeta, a u organizaciji Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini, iz ugla žena-vjernica, ovu predstavu će vidjeti i kladanjska publika.

Predstavu je producirala Šveđanka Heda Kraic Šegren, a izvođenje u Kladnju organizovano je uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem u BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

 

Pročitajte...