Predstavljanje kandidata SDA u Gračanici

Općinska organizacja SDA Gračanica je u konregsnoj sali tržnog centra Etna na proširenoj konferenciji za novinare predstavila kandidate sa lista SDA za predstojeće  Opće izbore 2018. Predstavili su se kandidati koji su kazali da su oni „jedan ponosni tim sposobnih i odvažnih ljudi  koji su se do sada uspjeli oduprijeti svim nasrtajima  na SDA i na BiH. Prisutnima  i novinarima u kongresnoj sali centra Etna su se predstavili kandidati  za Skupštinu TK: Hanka Mehanović kandidatkinja Asocijacije mladih SDA Gračanica. Na listi SDA za Skupštinu TK je i  Hasan Fehratović koji je kazao da je kao ministar u vladi dao svoj puni doprinos. Nisam prihvatio nikakve ponude da napustim SDA.  Jasmina Slamnik  kandidatkinja na listi za Skupštinu TK je kzala da je ona  kao diplomirana eknomistica smirena i stamena žena zna šta jednoj ženi, majci, sručnjaku treba i u porodici i u privatnoj firmi.

Pristuma se predstavio i Amel Nuhanović magistar saobraćaja, takodjer kandidat SDA za Skupštinu TK. Na Federalnoj listi  je  Nihada Okanović, diplomirana  inženjerka poljoprivrede.  Takodjer na listi za Federalni parlament je i  doktor Armin Begović koji je kazao da u SDA stasava jedna  nova snaga.

Nosilac Federalne liste Rahim Gadžić je kazao da je on domaćin  koji nikada ne odustaje. Na listi za Parlament BiH je specijalista interne medicine Jusuf Hodžić koji je  kazao  da je on čvrsto opredijeljen da daje sve od sebe kao ljekar.

Svi kandidati SDA Gračanica su pozvali gradjane da u ovo teško vrijeme za SDA i za BiH podrže Šefika Džaferovića, kandidata SDA za Predsjedništvo BiH.