Predstavljanje online platforme Diasporainvest.ba

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) – Zvanično predstavljanje online platforme Diasporainvest.ba, koju realizuje USAID-ov Projekat “Podrška investiranju dijaspore u Bosnu i Hercegovinu”, bit će upriličeno danas u Sarajevu.

Platforma predviđa niz aktivnosti za povezivanje i podršku stvaranju novih poslovnih prilika za saradnju bosanskohercegovačke dijaspore s domovinom.

Nova verzija web-platforme Diasporainvest.ba bit će zvanično pokrenuta na samom događaju, a ona će omogućiti online povezivanje bh. dijaspore, umrežavanje profesionalaca/ki iz različitih oblasti, te promociju novih poslovnih prilika za saradnju u zemlji i svijetu.

Također, platforma sadrži brojne informacije i upute vezane za pokretanje biznisa u BiH, uključujući uputstva o registraciji preduzeća, osiguranju boravišne dozvole, olakšicama za strane investitore, porezne politike i pojašnjenja u vezi sa općim pravnim okvirom, radnim zakonodavstvom, kao i propisima na polju gradnje, zaštite okoliša, socijalne i zdravstvene zaštite u BiH.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...