Preko zime kroz Ormanicu saobraćaj u oba smijera

Osim izgradnje novog puta od Šićkog Broda do Đurđevika, kao početka gradnje magistralne ceste Tuzla – Sarajevo, u sljedećoj godini bi trebali biti i zvanično okončani radovi na rekonstrukciji tunela Ormanica. Radovi su zaustavljeni preko zime i tu je saobraćaj pušten u oba smijera istovremeno.
Na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine je 2300 km magistralnih cesta. Za njihovu gradnju, održavanje i rekonstrukciju zaduženo je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH. Rekonstrukciju prijevoja Karaula, direktor Ljubo Pravdić smatra među značajanijim projektima od koristi za Tuzlanski kanton. Podsjeća da je projekat izvođen u tri faze i da je put za Sarajevo skraćen za 4 km.
Pitanje novinara odnosilo se i na održavanje magistralne ceste koja prolazi kroz grad Tuzlu poznatije kao južna magistrala.
Još jedan od problema jeste rekonstrukcija tunela Ormanica čiji radovi prilično kasne.
Promet kroz tunel Ormanica pušten je u oba smijera istovremeno. S početkom nove sezone radovi će se nastaviti i nema razloga, ta u 2020. godini, istina sa višemjesečnim kašnjenjem, radovi zvanično budu i okončani, naveo je direktor JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Pročitajte...