Premijer TK Jakub Suljkanović sastao se sa potencijalnim investitorima

O mogućnostima buduće saradnje razgovorali su danas premijer TK Jakub Suljkanović i predstavnici ministarstva u Vladi Tk sa čelnicima humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sharjah Charity Internacional. Fokus sastanka bio je na unaprijeđenju saradnje Vlade TK sa ovom organizacijom. Ovom prilikom, najveća zainteresovanost delegacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokazana je za pružanje pomoći socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva na području kantona.

Sastanak premijera TK Jakuba Suljkanovića, ministara u Vladi TK sa  predstavnicima humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u narednom periodu trebao bi rezultirati uspješnim projektima. Budući da je u izradi Katalog projekata po Zakono o javno privatnom partnertstvu danas su prezentovane informacije o projektima u pojedinim resorima.

“Mi radimo katalog projekata po Zakonu o javno privatnom parterstv u i baš smo danas na sjedinici Vlade imali određeni broj projekta koje je Vlada razmatrala i on će vrlo brzo biti selektovan i izrađen u formi kataloga i to ćemo svim investitorima ponuditi i danas smo dali ulazne informacije i ovim potencijalim investitorima” istakao je Jakub Suljkanović, premijer TK.

Humanitarna organizacija Sarž Šareti Internešnal  već četiri godine u našoj zemlji provodi projekte koji su umjereni ka povratnicima i socijalno ugroženima. Na području TK bi, između ostalog, trebali dati podršku i projektu izgradnje Centra za autizam TK.

Vlada TK je u saradnji sa predstavnicima Emmausa u proteklim godinama realizovala projekte koje su odnose na raseljene osobe i povratnike te stanovništvo na rubu egzistencije. Planirano je da se ova saradnja nastavi, rečeno je danas, a naredni projekti trebali bi se ticati djece bez roditeljskog staranja.

Pročitajte...