Premijer TK upriličio prijem za karate reprezentativce BiH sa područja našeg kantona

Karate reprezentaciju BiH u čileanskom Santiagu očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu. Među 26 reprezentativaca nalazi se i pet sa područja našeg kantona Hamza Čajić, Stefani Krešić, Sadin Mulahalilović, Emina Abdulić i Sandro Krešić koji su ujedno i prvaci države u svojim kategorijama.

Tim povodom je Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović  upriličio prijem na kojem je čestitao karatistima na postignutim rezultatima istakavši da je odlazak na jedno svjetsko prvenstvo san svakog sportiste i cilj zbog kojeg predano rade, ulažu dodatne napore i odriču se mnogih stvari u životu. Kako je rekao taj cilj uspijevaju ostvariti samo oni najbolji, a njih nikada nema mnogo, te samim tim ti najbolji nedvojbeno zaslužuju podršku. Premijer je dodao da će Vlada i resorno Ministarstvo kulture, sporta i mladih iznaći načina da pomognu i sufinansiraju odlazak i nastup naših karatista na svjetskoj smotri.

Ministar kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović je rekao da Ministarstvo razumije potrebe sportskih klubova, detektiralo je i određene probleme u sistemima raspodjele sredstava sa drugih nivoa vlasti, te će u narednom periodu posebne aktivnosti usmjeriti u smjeru da se vrednuju i shodno tome valoriziraju prije svega ostvareni sportski rezultati.

Na kraju sastanka premijer Tulumović i ministar Mićanović su karatistima zaželjeli dobro zdravlje, što manje povreda, te uspjeh, kako na sportskom, tako i u drugim životnim oblastima.

Pročitajte...