Premijer Tulumović i ministar Mićanović organizovali prijem za kik boks reprezentativce BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović upriličili su danas prijem za kickboksere sa područja Tuzlanskog kantona, koji su u okviru reprezentacije BiH nastupili na Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u mađarskom Gyor-u. Naša selekcija je ukupno osvojila 14 medalja a među onima koji su se okitili odličjima bili su i Almin Hodžić srebreni u disciplini low kick u kategoriji do 67kg, Huso Turić bronzani u disciplini K1 do 91 kg te Zaim Kulanić koji je kao mlađi junior osvojio srebrnu medalju.

Današnjem sastanku zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogao prisustvovati Igor Emkić koji je na nedavno završenom Svjetskom kik boks prvenstvu u Sarajevu, osvojio srebrnu medalju.

Premijer Tulumović i ministar Mićanović su čestitli sportistima na uspjesima, te izrazli očekivanje da rezultati na narednim takmičenjima budu još i bolji. Također, ovom prilikom su prezentirani programi podrške sportu koje Vlada planira realizirati u narednoj godini, te je istaknuto da će fokus pažnje biti usmjeren na stipendiranje sportista koji ostvaruju zapažene rezultate.

Osim takmičara današnjem prijemu su prisustvovali predstavnik KBV Flek Tom Cat, i selektor seniorske reprezentacije BiH Salko Zidžić, trener u KBS Golden team Kalesija Senad Osmanović i Senad Mujkanović menadžer KBV Flek Tom Cat.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno