Premijer TK Denijal Tulumović uputio novogodišnju čestitku građanima Tuzlanskog kantona

U povodu Nove godine premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje građanima javnu čestitku:

„Na kraju smo 2020. godine. Godine koju je svakako obilježila pandemija korona virusa, koja je potresla čitav svijet, svaku granu privrede i gotovo svaki aspekt naših života. Učinili smo značajne napore kako bi minimizirali utjecaj krize koju je pandemija izazvala i smatram da smo na tom planu bili prilično uspješni.

I 2021. godina donosi nam nove izazove. Neki od njih samo su nastavak krize iz tekuće godine, ali očekujem da uđemo u fazu stabilizacije, a ubrzo i progresivnog oporavka.

Vjerujem da zajedno, podrškom progresivnim idejama, našim odgovornim odnosom prema poslu i međusobnim uvažavanjem, možemo odgovoriti tim izazovima.

U narednoj godini očekujem da svi naši sugrađani, kako oni koji žive ovdje, u Tuzlanskom kantonu, tako i oni koji žive ili borave na privremenom radu u zemljama zapadne Europe, uložimo zajedničke napore i sinergijski, realizacijom zajedničkih projekata, doprinesemo napretku i razvoju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

U tom svjetlu, nadam se da ćemo narednu godinu vidjeti kao priliku i izazov.

U to ime, svim našim građanima, bilo gdje da se oni trenutno nalaze, želim dobro zdravlje, porodičnu sreću i mnogo uspjeha u 2021.godini.“

Pročitajte...