Preminula bivša rukometašica Lejla Hairlahović

Bivša rukometašica Krajine iz Cazina, tuzlanskog Jedinstva i Živinica koja je jedno vrijeme obavljala i dužnost Generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, Lejla Hairlahović, preminula je od posljedica koronavirusa. Ovu informaciju potvrdili su iz RK Gračanica:

“Sa velikom nevjericom i tugom jutros smo primili vijest da naša Lejla Hairlahović nije izdržala bitku sa virusom COVID-19. Nekadašnja igračica Jedinstva, generalni sekretar RS BiH, intelektualac par excellence, doktorant, supruga našeg igrača Jasmina Hušića, za svakog ko ju je poznavao bila je posebna osoba”.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije.

“Ovo je ogroman gubitak za BH rukomet i naše društvo u cjelini. Otišla je jedna rijetka, posebna, neponovljiva, briljantna osoba. Ne postoje riječi da prenesemo potresenost i tugu zbog ove prerane smrti. Neka Ti je laka zemlja bosanska draga Lejla”, saopštili su iz RK Gračanica.

Pročitajte...