Preminuo dugogodišnji predsjednik AS BiH Mehmed Sokolović

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nakon kratke i teške bolesti, u Sarajevu je u 88. godini preminuo Mehmed Sokolović, dugogodišnji predsjednik i počasni predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući ogromnom doprinosu kojeg je dao obavljajući razne funkcije u AK Sarajevo i Atletskom savezu BiH, te brojnim drugim državnim i regionalnim savezima, na čijem je čelu bio dugi niz godina, postao je sinonim bh. atletike, ali i sporta u cjelini, te da će ostati upamćen kao veliki čovjek i zaljubljenik u atletiku, koji je sa velikim entuzijazmom i požrtvovanjem, ne žaleći vremena ni truda, ugrađivao sebe u temelje sporta, ali posebno atletike, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Inicirao i bio glavni organizator obnove Olimpijskog stadiona Koševo, rekonstrukcije i obnove Atletskog centra AK Sarajevo, te održavanje nezaboravnog IAAF atletskog mitinga solidarnosti 9. septembra 1996. godine na stadionu Koševo.

Dženaza Mehmeda Sokolovića bit će obavljena u petak, 19. januara u 13.30 sati na groblju Bare u Sarajevu, a komemorativna sjednica će se održati istog dana u 10.30 minuta u sali Olimpijskog muzeja u Zetri.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno