Preminuo Krunoslav Kićo Slabinac (VIDEO)

Muzičar Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od augusta, potvrđeno je iz te bolnice. Kićo je primljen u bolnici početkom ovog mjeseca, gdje su mu ugrađene premosnice, ali se oporavak zakomplicirao i doveo do najtežeg ishoda.

Muzičar u čijim su interpretacijama zaživjele i do danas ostale omiljene brojne pjesme, u rasponu od rocka preko zabavnih do narodnih i tamburaških, glazbenu karijeru počeo je u rock bendovima, najpoznatiji od njih je sastav Dinamiti.

Rođeni Osječanin, nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju muzičku karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Poznat je po pjesmama “Zbog jedne divne crne žene”, “Pjevat će Slavonija”, “Inati se Slavonijo”.

Prvi put nastupio je na Splitskom festivalu 1969., a slijedili su Opatijski festival te predstavljanje Jugoslavije na Eurovizijskom natjecanju u Dublinu 1971. Niz tadašnjih uspjeha okrunio je hitom, vlastitom skladbom, “Zbog jedne divne crne žene”, te dosegao status jednog od najpopularnijih pjevača tadašnje države.

– Nakon boravka u SAD-u 1970-ih, usmjerio se više na narodnu muziku, gdje je također ostvario važne uspjehe, ovjekovječivši neke od najljepših slavonskih i tamburaških skladbi, piše Hrvatska glazbena unija.

Tokom karijere Kićo je sarađivao s brojnim autorima, pa njegove pjesme potpisuju Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić i drugi.

Od Kiće se opraštaju kolege i prijatelji, te mnogobrojni poštovatelji, među kojima i Ante Gelo koji je na Facebooku objavio:

– Toliko me slome odlasci ljudi koje volim. Samo ti želim reći da si mi uvijek bio pravi glazbenik, primjer i jedan od najdražih vokala. Neke tvoje pjesme su tkanje i mog života i ne mogu bez njih. Hvala ti, stoji u Gelinoj objavi.

Tokom dana u programu Tk radija više puta prisjetit ćemo se Kiće Slabinca i to na način koji je on najviše volio a to je kroz pjesmu. Iskreno saučešće porodici i prijateljima.

HRT/RTVTK

Pročitajte...