Preminuo legendarni Mihajlo Miki Vuković

Legendarni košarkaši stručnjak Mihajlo Miki Vuković, koji je vodio košarkašice Jedinstva Aida iz Tuzle kada su 1989. godine osvojile titulu prvaka Evrope, preminuo je u 76. godini.

Ovu vijest potvrdila je španska Valencija putem društvenih mreža u kojoj je Vuković također ostavio neizbrisiv trag i proglašen je najboljim trenerom u historiji kluba.

Nakon okončanja trenerske karijere ostao je u košarci, pa je tako bio sportski direktor Ros Casaresa u periodu do 2002. godine, a onda je od 2005. do 2009. godine radio kao sportski direktor i tehnički sekretar Valencije.

Emotivnom porukom od Vukovića se oprostila Razija Mujanović:
“Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi.. Večeras bih samo da kažem hvala..Hvala Ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala Ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala Ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim djevojčicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne smije zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve “kaznene treninge”. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće! Da se ja pitam, Mejdan bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, Ti bi bio u školskim udžbenicima – a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera!”
ps. A koga sad da nazovem prije/poslije utakmice reprezantacije i pitam za savjet?! – napisala je Razija Mujanović.