Press OO SDA Živinice

U Živinicama je održana konferencija za medije Općinskog odbora SDA Živnice, na temu „SDA – Aktuelni politički moment na TK“. Cilj je bio javnosti predstaviti izazove sa kojima se SDA na TK suočava. Bilo je riječi i o rješanjima problema koji opterećuju bh. društvo. Na konferenciji je govorio Muamer Zukić, aktuelni poslanik u Skupštini TK, te kandidat OO SDA Živinice za Skupštinu TK. Zukić je naglasio važnost izlaska građana na predstojeće izbore, posebno jer se biraju članovi parlamenata i skupština, koje su zakonodavno tijelo države BiH.
– Na predstojećim izborima biramo kakvu državu želimo, naglasio je Zukić.
SDA na predstojeće izbore izlazi sa spremnom agendom SDA 2018 – 2026, a u okviru agende nudi se reformski pristup rješevanju problema u državi. Obrazovanje, zdravstvo, socijalni problemi, problem odlaska mladih, razvoj privrede kroz privlačenje investicija, ohrabrivanje mladih da pokrenu vlastiti bizis, osnaživanje poljoprirvrede, samo su neka od poglavlja kojima se bavi agenda SDA 2018 – 2026.
Iz OO SDA Živinice poručili su da će se boriti sa onima koji žele uništiti BiH, te pozivaju građane da daju glas onima koji će čuvati BiH.