Prijava za učešće na prvom dječijem takmičenju za najbolji pop rock vokal

Festival dječije umjetnosti (FEDU) raspisuje poziv za učešće na takmičenju “Najbolji pop rock vocal”, koje će biti održano u okviru četvrtog izdanja Festivala u maju u sarajevskom Bosanskom kuturnom centru.

Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12 do 16 godina koji su državljani BiH, saopćeno je iz FEDU-a.

Prijave sa obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati najkasnije do 8. aprila.

Takmičenje se relizira u saradnji sa iMTM iz Sarajeva, podružnice Rockschool iz Londona, pri kojem djeluje Pop Rock škola pjevanja, koja će jednom od najboljih takmičara omogućiti i besplatno školovanje.

Kako se navodi u saopćenju, Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.

Također, Festival dječije umjetnosti FEDU započinje izložbom dječijih ilustracija o temi prošlogodišnje pobjedničke bajke “Mali klikeraši” Marije Fekete-Sullivan.

Pozivaju da djeca naprave malu radionicu ilustracije u svojoj školi i elektronski pošalju tri odabrane skenirane ilustracije “Malih klikeraša”.

Radove slati do 31.marta, a učesnici izložbe će biti objavljeni na web stranici festivala.

Izložba će biti otvorena za vrijeme 4. FEDU-a od 3. do do 7.maja.

Pročitajte...