Prijem za Emu Lovrić juniorsku državnu prvakinju u stonom tenisu 

Prijem za Emu Lovrić juniorsku državnu prvakinju u stonom tenisu 

 

    Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličio je prijem za Emu Lovrić, junorsku državnu prvakinju u stonom tenisu, inače članicu Stonoteniskog kluba „Kreka“ Tuzla, te Marija Lovrića, člana Upravnog odbora Kluba. Juniorsko državno prvenstvo u stonom tenisu se održalo proteklog vikenda u Ilijašu, a postignutim rezultatom Lovrić je stekla pravo nastupa na Balkanskom prventvu koje će biti održano od 22. do 27. juna u Bugarskoj. 

    Ministar Muratović čestitao je stonotenisačici Lovrić na velikom uspjehu, kao i dostojnom predstavljanju Tuzlanskog kantona, te je istaknuo da: „Ministarstvo konstantno ulaže napore da adekvatno vrednuje pojedince i sportske klubove koji ostvaruju vrhunske  rezultate, a sve u cilju sistemskog pristupa uređenju sporta. Posebno raduje činjenica da vaš klub već dugi niz godina u kontinuitetu postiže dobre rezultate na nivou države, kao i u međunarodnim okvirima. “

Lovrić je navela da njeni rezultati nisu slučajni nego su posljedica istrajnog rada i fokusa na ostvarenje sportskih ciljeva te je rekla: „Treniram dva puta dnevno i od dvanaeste godine sam članica reprezentacije u svojoj uzrasnoj kategoriji. Posebno me raduje što sam ostvarila pravo da nastupam za reprezentaciju i u starijim selekcijama jer je to dokaz kontinuiranog kvaliteta.“

Mario Lovrić je istaknuo da Stonoteniski kluba „Kreka“ Tuzla uprkos hroničnom nedostatku sredstava pažljivo i posvećeno radi sa mlađim selekcijama i ostvaruje dobre rezultate, stoga rezultati u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nisu iznenađenje. 

Cilj Kluba je da u budućnosti organizuje kvalitetan međunarodni turnir, kako bi se ispunili uslovi za domaćinstvo Balkanskog prvenstva.  Tuzlansku stonotenisačicu na ljeto, pored Balkanskog prvenstva, očekuje i državno seniorsko prvenstvo, na kojem joj je cilj osvajanje medalje, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo.

Pročitajte...