Pripadnici Granične policije BiH prošli obuku o krivotvorenim dokumenatima

U okviru bilateralne suradnje Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke, u Glavnom uredu u Sarajevu prošloga tjedna održana je obuka “Otkrivanje krivotvorenih dokumenata”.

Predavači iz Savezne policije Njemačke upoznali su službenike Granične policije BiH o tehnikama otkrivanja krivotvorenih dokumenata, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Jedanaest polaznika iz organizacijskih postrojbi Granične policije BiH, nakon položenog ispita na kojem su morali prepoznati dokumente koji su krivotvoreni, dobilo je certifikate o sudjelovanju na obuci.

Iz Granične policije BiH podsjećaju kako je prethodnih 16 godina Vlada Savezne Republike Njemačke podržala Granične policije BiH brojnim obukama i donacijama specijalističke opreme vrijednosti oko sedam i pol milijuna maraka.

Među značajnijim su obuke postrojbi za nadzor i osmatranje, obuka postrojbi za potporu i kontrolu, kormilara, obuke obavljanja KDZ pregleda, obuka iz kriminalistike i detektivskih poslova, prepoznavanja krivotvorenih dokumenata, obuka trenera za sustav policijskog obrazovanja i menadžment obuka.

Pročitajte...