Pripreme Slobode počinju 7. januara, a Skupština još nije zakazana

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

TUZLA, 26. decembra (FENA) – Pripreme nogometaša tuzlanske Slobode najavljene su za 7. januar, ali je neizvjesno koji će se igrači pojaviti na prozivci trenera Slavka Petrovića.

Amer Ordagić je potpisao za norveški Bran iz Bergena, golgeter Sulejman Krpić je objavio da se u Slobodu ne vraća, neizvjestan je ostanak Milana Ćuluma, ali i još nekih igrača koje je Petrović označio „slobodnim“.

Iako je još 14. decembra ostavku u ime svih članova Upravnog odbora podnio predsjednik Senad Mujkanović, još nije poznat njegov nasljednik.

Naime, o ostavci bi se trebali izjasniti članovi skupštine kluba, ali sjednica najvišeg klupskog tijela još nije zakazana, potvrdio je za Fenu direktor kluba Zdeno Jurić.

Mujkanovićevu pismenu ostavku odbio je primiti predsjednik Skupštine Kemal Kurević, ali je ona notirana u knjizi protokola.

Upravni odbor je u tehničkom mandatu, a jedina odluka koju su za sada donijeli je smjena sportskog direktora Denisa Karića koji, kako je izjavio Mujkanović, odbija da obavlja svoju dužnost. Prvenstveno u smislu obezbjeđenja novih igrača koji bi, po prijedlogu trenera Petrovića, trebali pojačati ekipu u drugom dijelu prvenstva.

(FENA) D.J.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno