Probosanske stranke iz RS-a danas na sastanku kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića

Probosanske stranke iz entiteta Republika Srpska održat će danas radni sastanak s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem o temi: “Politička situacija u entitetu Republika Srpska i koncepti budućih djelovanja”.

Predstavnici političkih partija (NLD, SBB, PDA, SD BiH, DF, NiP i Moja adresa Srebrenica Sadik Ahmetović) razgovarat će o najznačajnijim temama i političkim prilikama u entitetu Republika Srpska.

Zajednički nastup političkih partija koje svoje programske ciljeve realiziraju u entitetu Republika Srpska na predstojećim izborima okuplja platforma s kojom ove političke stranke žele zajednički nastupiti.

Jedan od aktera današnjeg sastanka je i aktuelni predsjednik Skupštine Grada Doboja Sevlid Hurtić, koji polaže velike nade u održavanje sastanka.

“Podsjećamo, nedavno je u Doboju održan sastanak predstavnika ovih političkih partija i ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji će se održavati u nekoliko gradova u BiH, pogotovo u gradovima gdje je ostvaren značajan povratak. Naš koncept nas okuplja i želimo doći u svaki grad i svako mjesto s platformom koju će prihvatiti povratnici. S uvaženim reisu-l-ulemom ćemo razgovarati o svim temama koje će pospješiti naš zajednički nastup”, kazao je Hurtić

Drugi predsjednik Skupštine grada iz entiteta RS je Mirsad Duratović (DF), koji dolazi iz Prijedora.

“Nastavljamo usaglašavati principe i današnji sastanak kod reisu-l uleme Huseina ef. Kavazovića je dodatna obaveza za sve da platformu učinimo prihvatljivom i naše političke razlike su naša prednost”, ističe Duratović

Predstavnici političkih partija su pozvali i druge političke partije na zajednički nastup na Općim izborima 2022. godine.

Pročitajte...