Produžena istekla Rješenja Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja

Epidemiolška situacija već je prouzrokovala izmjene rada kantonalnih i drugih organa uprave. U međuvremenu se uvode i druge izmjene kako bi se kretanje građana svelo na najmanju moguću mjeru. Tako je iz Ministarstva trgovine , turizma i saobraćaja TK stigla uputa privrednim subjektima i fizičkim licima, da ukoliko su im istekla ili ističu izdata rješenja, nema potrebe za produžavanjem, ona će važiti do 30 dana nakon ukidanja vanrednog stanja u zemlji.

Radi se o velikom broju rješenja i ovom odlukom se želimo spriječiti bespotrebno kretanje građana kazao je Edin Buševac, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Svi detalji  Odluke mogu se pronaći na web stranici resornog Ministarstva. Ovaj potez Federalnog ministarstva prometa i kominakcija ponukao nas je da pitamo ima li nagovještaja o donošenju slične  Odluke za dokumente koje izdaje MUP TK.  Saznajemo da se registracije vozila, produženje važenja vozačke dozvole i sl. radi bez uvodjenja izmjena. Prednost imaju pravni subjekti, a građanima se jedino savjetuje da registraciju vozila rade preko osiguravajućih kuća budući da je tako manja koncentracija osoba u prostorijama Šalter sale MUP TK.

 

 

Pročitajte...