Promovisana knjiga “Riječi moga srca” mlade autorice Elme Jusić

U  Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla promovisana je  zbirka poezije i bajki “Riječi moga srca” Elme Jusić. Ovo je peta promocija ove zbirke Elme Jusić, učenice VIII razreda OŠ “Humci”, Čelić. Do sada je ova vrijedna učenica, mlada pjesnikinja i pripovjedačica imala promocije svoje zbirke u matičnoj školi, Domu kulture Brčko, PŠ Šibošnica i Gradskoj biblioteci Čelić.

Ovoga puta promocija je organizovana zahvaljujući saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla, Jasminke Hadžić, prof. bosanskoga jezika i književnosti i OŠ “Centar” Tuzla.

Amela Galešić, zaposlenica Biblioteke u ime zaposlenih i menadžmenta ove ustanove, čestitala je mladoj autorici na ovom značajnom književnom poduhvatu poželivši joj još mnogo promocija i napisanih knjiga u kojima će uživati ljubitelji poezije.

Učenici OŠ “Centar” iz Tuzle imali su čast uzeti direktno učešće u realizaciji ovoga književnoga susreta. To su moderator: Haris Ahmetović; tekstove pjesama i bajki su interpretirali učenici: Gabriela Spahić, Ibrahim Smajić i Iris Altumbabić, Mersad Mulić, Lejla Jahić, Sezen Kunosić, i Merjem Dautović, dok su Iman Rustemović i Bakir Delić tonovima svoje violine, odnosno gitare pravili intermeca između izlaganja promotora: Ise Balkana, prof. razredne nastave i pisca, i Jasminke Hadžić, recenzentice i lektorice ovoga Elminog prvijenca.

U završnom dijelu promocije, kako sama autorica Jusić, tako i učenici OŠ”Centra” u podužem razgovoru iskazali su istinsku zainteresovanost za put nastanka književnih djela. U razgovoru protkanom pitanjima i odgovorima zorno se dalo zaključiti da su, kako publika, tako i autorica i aktivni prezentatori uživali u ovom književnom druženju.

 

Pročitajte...